Дюните край "Смокиня": обяснението е елементарно

Българското настояще може да бъде разказано през историята на безнаказаностите в тази държава. Именно заради тях сме на този хал. Именно заради тях се стига до безобразия като това с унищожените дюни край "Смокиня".

Вижте какви български мебели показват в Кьолн

18 български фирми участват в най-голямото световно изложение за мебели IMM, което се провежда в Кьолн. Ето какво разказаха те пред ДВ за очакванията си, предизвикателствата в бранша и западната конкуренция.

Защо е правилно да купим американски изтребители

Културата и славянското писмо не могат да обяснят тази непоклатима лоялност към Русия - едно е да четеш Достоевски, друго е да летиш на МиГ, пише Даниел Смилов по повод сблъсъка около решението за новите изтребители.

БСП - по-близо до идеите на Решетников, отколкото до възгледите на ПЕС

БСП иска да се възползва от възхода на популизма. Тя черпи все повече от реторическата школа на Льо Пен и Орбан. И стои по-близо до идеите на ген. Решетников, отколкото до ПЕС, в която членува. Коментар на Петър Чолаков.

"В България ни презират, а в Европа сме наравно с всички"

Да ги наричаш роми е обида: те са общност, която се определя като мюсюлманска. Не колят петли за Банго Васил, говорят турски и български, празнуват мюсюлманския Байрам. А Европа осезаемо ги променя. Репортаж от Кърджали: