България - по стъпките на Туркменистан

ГЕРБ приеха идеята на ДПС бизнесът открито да финансира партиите. Ако българите се примирят с тази атака, това ще е сигнал, че не искат да са свободни. Че не искат да се развиват. Както правят в Туркменистан.

България утре: една празна страна

Дори най-оптимистичният сценарий звучи зловещо: през 2100 година българите ще са не повече от 5,5 милиона. А според най-песимистичния - едва 2 милиона. България изчезва, а от капитанския мостик не се чува нищо смислено.

Заради "Биволъ": "Репортери без граници" искат обяснение от българската прокуратура

"Това е груб опит за сплашване на журналисти": "Репортери без граници" призовават българската прокуратура да обясни абсурдното съдебно разследване срещу журналистите Атанас Чобанов и Асен Йорданов от "Биволъ".

Една тъжна истина за България

Липсата на нормалност, в която са принудени да оцеляват голяма част от българите, ражда отчаяние и апатия. Но докато не ни интересува как изглежда светът около нас, той ще продължи да се разпада. А с него и ние.

Мерки срещу дивото къмпингуване. А безразборното застрояване?

В България има само 9 къмпинга, а във Франция – 8000. Нищо чудно, че българите залагат на дивото къмпингуване. Но сега НС го ограничи. Официалната цел: да се пази природата. Но може да има и друго, смятат активисти.