Как се наливаше бетонът за апартаментите на Цветанов

Слабостта на зам.-председателя на ГЕРБ Цветанов към недвижимите имоти е пословична. Но какъвто и да е скандалът, силните на деня излизат сухи от водата. Това явно ще се случи и сега. Кучетата си лаят, Цветанов си строи.

Една бременна котка. И едни българи.

"От всички животни единствено човекът е жесток." Думи на Марк Твен. Припомняме ги по повод страшния клип от Радомир. Кадрите са потресаващи. Но още по-ужасяващ е фактът, че в България това се случва всеки божи ден.

Хайде да видим защо Финландия е толкова по-напред от България

Като гледа как се решават проблемите в България, човек може да си каже, че е по-добре управляващите нищо да не правят. Примери? Новата формула за пенсиите е само един от многото. А този паралел с Финландия казва всичко.

Много от тях само чакат да хванат първия влак на запад

Огромният отлив на медици от България създава проблеми най-вече в провинцията. Много от младите, които следват медицина, само чакат да завършат, за да хванат първия влак за Европа, пишат германски издания.

Кой ли е разказал на Тарант за Шипка и Булаир?

"Няма установена връзка с България", твърдят властите. Може и да е така. Но би следвало да се изчисли математическата вероятност Тарант сам да се е сетил за имената на български християнски мъченици отпреди векове.